Ter Hoek
Ter Hoek

Risicobewaking

De precisiecomponenten die Ter Hoek produceert voor de luchtvaartindustrie en ander high end sectoren, lopen enorm uiteen. Al deze onderdelen hebben echter één ding gemeen: risicobewaking is essentieel. Vanuit de luchtvaart worden er daarom strenge eisen gesteld aan de procedures voor het maken van precisiecomponenten. Om aan die eisen te voldoen werken we bij Ter Hoek met onder andere FMEA. Via deze methode leggen we het gehele productieproces en eventuele risico’s vast. Vervolgens bedenken we voor elk risico een manier om de kans op dat risico te verkleinen, bijvoorbeeld door een checklist of een extra controle. Ook bestaan er binnen de luchtvaart strenge eisen voor de warmte beïnvloede zone van de oppervlaktes die wij bewerken. Om de warmte beïnvloede zone te bepalen en de hoeveelheid microscheurtjes te beheersen, werken wij daarom met testproducten.

Procescontrole

Om de kans op risico’s zo veel mogelijk te verkleinen, is een hoge proceszekerheid belangrijk. Alle procesparameters uit de risicoanalyse worden daarom vastgelegd in vaste procedures en instructies. Om te controleren of deze procedures daadwerkelijk goed worden uitgevoerd worden regelmatig audits uitgevoerd. Daarnaast is Ter Hoek AS9100 gecertificeerd, wat inhoudt dat we voldoen aan alle eisen om te mogen produceren voor luchtvaart industrie.

Technieken voor de luchtvaart

Voor de componenten die we produceren voor de luchtvaartindustrie, maken we gebruik van verschillende technieken, afhankelijk van de eisen die aan de producten worden gesteld. Zo maakt het vaak seriematige karakter van producten voor de luchtvaart draadvonken een geschikte techniek om te gebruiken. Maar ook zinkvonken wordt veel door ons ingezet bij productie voor de luchtvaartindustrie, omdat deze techniek ons in staat telt vormen aan te brengen binnenin een product, die niet met andere technieken te bereiken zijn. Dat aanbrengen van complexe vormen doen we ook met de PECM techniek. De extreme nauwkeurigheid en de hoge processtabiliteit van PECM maken het dan ook een zeer geschikte techniek voor de luchtvaartindustrie.

HEB JE VRAGEN OF BEHOEFTE AAN ADVIES

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen

Industrieën

Bekijk andere industrieën die Ter Hoek precisie oplossingen biedt.