Ter Hoek
Ter Hoek

Extreme precisie

De producten die Ter Hoek produceert voor de medische industrie, lopen enorm uiteen. Van medische instrumenten die gebruikt worden voor operaties tot stempels waarmee medicijntabletten worden gemaakt, de mogelijkheden voor productie voor de medische of farmaceutische industrie zijn eindeloos. Voor al deze producten geldt dat extreme precisie essentieel is. En extreme precisie, dat is precies de kracht van Ter Hoek.

Procescontrole

Bij Ter Hoek zijn we gewend aan werken met strenge procescontroles. Voor veel van onze industrieën werken we al jarenlang met risicoanalyses, waarmee we onze processen vaststellen aan de hand van procesparameters. Met voortdurende procescontroles controleren we vervolgens of deze processen goed worden nagelopen. Na productie worden alle onderdelen gecontroleerd op eventuele vervorming of oneffenheden. Onze AS9100 certificatie, een certificering die nodig is om te mogen produceren voor de luchtvaartindustrie, is dan ook een groot voordeel voor onze klanten uit de medische industrie.

Technieken voor de medische industrie

Bij productie voor de medische industrie maakt Ter Hoek gebruik van verschillende technieken. Voor medische instrumenten met smalle afmetingen en contouren zoals tangetjes en naalden is bijvoorbeeld de micro draadvonk techniek enorm geschikt. Deze techniek maakt het namelijk mogelijk om te werken met een smalle draad met een diameter van slechts 0.02 tot 0.05 mm.

Maar ook de extreme nauwkeurigheid van de PECM-techniek is enorm geschikt voor de medische en farmaceutische industrie. Met PECM kunnen namelijk oppervlaktes met een extreem lage ruwheidswaarde (0,03 Ra) worden geproduceerd. Zulke gladde oppervlaktes voorkomen door hun gesloten structuur contaminatie van verschillende medicijnen.

Daarnaast maken we voor de medische industrie veel gebruik van Laser MicroJet en microvonkfrezen, aangezien deze technieken veel mogelijkheden bieden voor het snijden in driedimensionale objecten.

Bekijk alle technieken die we inzetten voor de medische industrie

HEB JE VRAGEN OF BEHOEFTE AAN ADVIES

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen

Industrieën

Bekijk andere industrieën die Ter Hoek precisie oplossingen biedt.