Ter Hoek
Ter Hoek

Wat is microboren?

Microboren biedt de unieke combinatie van een grote nauwkeurigheid met een hoge productiesnelheid. De techniek is bijzonder geschikt voor het boren van kleine gaten met zeer nauwkeurige toleranties (tot op 1 micron). Hiervoor maakt Ter Hoek gebruik van een massieve, ronde en roterende elektrode die met vonkontlading een gat boort in verschillende materialen.

De laserboorvariant daarentegen is bij uitstek geschikt voor het creëren van haakse snijvlakken en driedimensionale vormen. Een micro laserstraal met een diameter van 30 tot 80 micron wordt omgeven door een minuscule waterstraal, die uittredende bundels reflecteert en tegelijkertijd de temperatuur van het bewerkte gat laat dalen. Hierdoor ontstaan nagenoeg perfecte vormen.

Wat zijn de voordelen van microboren?

De voordelen van microboren zijn legio. Denk alleen al aan de hoge precisie (boren tot op 1 micron nauwkeurig) en productiesnelheid. Valt de keuze voor een project op laserboortechnologie, dan vallen de driedimensionale mogelijkheden en diverse toepassingsgebieden op. In sectoren zoals de energiebranche, medische wereld en diamant- en metaalbewerkingsindustrie is grote behoefte aan microboortechnologie die een extreme precisie koppelt aan een hoge proceszekerheid.

Waarom microboren door Ter Hoek?

Microboren door Ter Hoek is een uitstekende optie voor opdrachtgevers die strenge kwaliteitseisen stellen. Met meer dan 25 jaar ervaring in het vakgebied en als AS9100-gecertificeerde specialist kennen wij de wereld van precisiecomponenten als geen ander. In onze geklimatiseerde productiefaciliteit ontwikkelen gepassioneerde vakmensen de oplossingen van morgen.

Bij een fijnmechanisch proces als microboren is niet alleen de engineering, maar ook de advisering en ondersteuning daaromheen van het grootst mogelijke belang. Ter Hoek blinkt uit op dit vlak en biedt advies op maat als standaard onderdeel van de dienstverlening. In de loop der jaren zijn wij zo uitgegroeid van dienstverlener tot volwaardig probleemoplosser en kennispartner.

Wat zijn de kosten van microboren?

De kosten voor microboren kunnen variëren afhankelijk van uiteenlopende aspecten. Bepalend zijn uiteraard de wensen van de opdrachtgever, als ook de grootte van de benodigde oplage. Ook zaken als materiaalkeuze, vorm en afmetingen oefenen invloed uit op de uiteindelijke kosten. De adviseurs van Ter Hoek slagen er na inventarisatie altijd in om een aantrekkelijke offerte uit te brengen.

Ben jij benieuwd naar de exacte kosten voor jouw project of wil je hulp bij je keuze voor een microboortechnologie? Onze specialisten lichten de mogelijkheden van microboren graag uitgebreid toe en ondersteunen je bij het nemen van een kostenefficiënte beslissing. Neem direct contact op via info@terhoek.com of bel ons via 0548 – 54 08 07.

Voorbeeld bewerkingen voor microboren

Heb je vragen of behoefte aan advies

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen

Inhoud