Ter Hoek
Ter Hoek

Wat is draadvonken of draaderoderen?

Draaderoderen doet qua werking sterk denken aan figuurzagen. Een draadvormige elektrode maakt als een geprogrammeerde figuurzaag contouren door een elektrisch geleidend materiaal. Denk onder meer aan ijzerlegeringen (zoals staal), koper, aluminium en hardmetaal. Het smeltpunt van elk materiaal heeft hierbij invloed op de snelheid van het draadvonken.

Draadvonken is een verspaningstechniek die gebruik maakt van twee elektroden: het werkstuk en de erodeerdraad. Hier schieten tijdens het draaderoderen vonken vanaf, waardoor kleine deeltjes van zowel het werkstuk als de draad afbreken. Dit is het kernprincipe van verspaning en maakt deze contactloze techniek geschikt om materialen van verschillende hardheid nauwkeurig te bewerken.

Voordelen van draadvonken

De hoge nauwkeurigheid is een belangrijk voordeel van draadvonken en valt zelfs te vergelijken met slijpkwaliteit. De extreme precisie van de draadvonkmachine blijft gegarandeerd door de draad tijdens het proces continu te vernieuwen. Hierdoor hoeft geen rekening te worden gehouden met slijtage aan de elektrode en blijft de bewerkingskwaliteit gedurende het gehele proces hoog.

Bijkomend voordeel is dat de elektrode het werkstuk niet raakt. Er wordt dus geen enkele mechanische spanning uitgeoefend, wat van pas komt bij het bewerken van fragiele producten die niet mogen vervormen. Desondanks is draaderoderen bij uitstek geschikt om de meest geharde materialen te bewerken.

Hierbij is het zelfs mogelijk om het bovencontour een andere vorm te geven dan het ondercontour. In dat geval is sprake van vier-assig draadvonken. Waar nodig worden eerst startgaten in het materiaal aangebracht, die dienen als doorvoerpunten voor de (draadvormige) elektrode. Het aanbrengen van deze startgaten gebeurt door middel van vonkboren.

Waarom draaderoderen bij Ter Hoek?

Ter Hoek is specialist in draadvonken en produceert precisiecomponenten voor een gevarieerd klantenbestand in heel Europa. Wij ondersteunen opdrachtgevers bij het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige maatwerkoplossingen, die we vervolgens met ongeëvenaarde nauwkeurigheid seriematig kunnen leveren.

In de loop der jaren hebben we ons hierdoor ontwikkeld van dienstverlener tot probleemoplosser. Ook op het gebied van draaderoderen lopen we voorop door steeds een stapje extra te doen. Met hoge snelheid leveren we de beste maatwerkoplossingen door jouw vraag als klant nauwgezet te doorgronden. Ook bij grote oplages garanderen we een zeer hoge proceszekerheid.

Wat zijn de kosten voor draadvonken?

De korte doorlooptijden en strakke organisatie bij Ter Hoek verzekeren jou van een prettige samenwerking met een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat. Maar wat kost dit nu eigenlijk? De kosten voor draadvonken zijn afhankelijk van uiteenlopende factoren zoals de vorm, afmeting en het gebruikte materiaal voor het eindproduct.

Hierdoor kan draaderoderen in sommige gevallen goedkoper zijn dan andere technieken zoals frezen of profielslijpen. Ook jouw specifieke wensen en de grootte van de oplage bepalen tegen welke kosten wij de maatwerkoplossing kunnen leveren. Hoe dan ook staat Ter Hoek bekend om een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en brengen wij gegarandeerd een scherpe offerte uit.

Wil jij meer weten over onze oplossingen of de kosten voor draadvonken? Twijfel dan niet en vraag direct een persoonlijke offerte aan. Onze specialisten adviseren je graag over de uitgebreide mogelijkheden en denken vrijblijvend mee over jouw specifieke uitdaging. Bel direct naar 0548 – 54 08 07 of stuur je bericht naar info@terhoek.com.

machinepark_1000x1000_acf_cropped

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.

HEB JE VRAGEN OF BEHOEFTE AAN ADVIES

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen