Ter Hoek
Ter Hoek

Wat is micro lasersnijden?

De techniek die schuilgaat achter micro lasersnijden staat ook wel bekend als Laser MicroJet (LMJ). In vergelijking met conventionele laserbewerkingstechnieken kenmerkt een micro laser zich door de waterzuil die de laserstraal tijdens het productieproces omhult. Hierdoor reflecteren naar buiten tredende lichtbundels en koelt tegelijkertijd het werkstuk af.

Deze bijzondere eigenschappen maken de lasersnijmethode zeer bruikbaar voor opdrachtgevers die een diversiteit van materialen (van geleidende metalen tot keramiek) op nauwkeurige wijze willen bewerken. Laserboren op microniveau is ook mogelijk; optimale toepassing hiervan is onder andere het boren van gaten met een kleine diameter in halfgeleiders en isolatoren.

Voordelen van een micro laser

Deze speciale technologie biedt bovendien nog meer voordelen. Naast een extreme precisie en hoge productiesnelheid is dat de grote veelzijdigheid. Daar waar conventioneel lasersnijden plaatsvindt in platte vlakken, doet een micro laser ook moeiteloos zijn werk in driedimensionale objecten. Haakse snijvlakken met een laserdiameter van 30 tot 80 micron behoren tot de uitgebreide mogelijkheden.

Micro laserboren en -snijden is een techniek met toepassingsgebieden in vele sectoren. Grote belangstelling is er onder meer vanuit de energie-, medische-, metaal- en diamantindustrie. In de eigen productiefaciliteit in Rijssen bewerkt Ter Hoek met de laser vooral objecten tot een dikte van 5 millimeter. Dikkere werkstukken zijn op aanvraag mogelijk.

Voordelen micro laser

Waarom micro lasersnijden bij Ter Hoek?

Ter Hoek is AS9100-gecertificeerd en dit betekent dat onze klanten kunnen vertrouwen op bewezen vakmanschap en expertise. Wij werken volgens de strengste kwaliteitseisen en koppelen een constante proceszekerheid aan het best mogelijke eindresultaat. Met een intern kwaliteitsmanagementsysteem meten en evalueren we onze prestaties continu.

Met meer dan een kwart eeuw ervaring in het vakgebied heeft Ter Hoek zich inmiddels doorontwikkeld van producent tot kennispartner. Advisering en ondersteuning bij de engineering zijn dan ook standaard onderdeel van ons takenpakket geworden. En we blijven onszelf continu uitdagen om steeds meer vooruitstrevende en efficiënte oplossingen te bieden.

Micro laser: kosten en offerte

Micro lasersnijden is een geavanceerd fijnmechanisch proces waarbij het nodige komt kijken. Toch hoeven de kosten voor het in werking stellen van onze micro laser niet torenhoog te zijn. Onze betrokken adviseurs brengen jouw specifieke behoeften in kaart en ontwikkelen op basis hiervan een kostenefficiënte oplossing die resulteert in de scherpst mogelijke offerte.

Zo houden wij de kosten voor het gebruik van onze innovatieve technologie in alle gevallen beheersbaar. Uiteraard hebben aspecten zoals vorm, afmeting en materiaal invloed op de tarieven van onze dienstverlening. Ook de gewenste grootte van de oplage en speciale behoeften vanuit de opdrachtgever kunnen de kosten verlagen of juist verhogen.

Ben jij benieuwd naar de vele mogelijkheden van onze micro laser of wil je direct een offerte ontvangen? Neem dan contact op met onze behulpzame productspecialisten. Wij vertellen je graag alles over de manier waarop we bij Ter Hoek micro lasersnijden en de opties die we jou kunnen bieden. Mail ons op info@terhoek.com of bel voor meer informatie naar 0548 – 54 08 07.

Bekijk ook andere technieken

Heb je vragen of behoefte aan advies

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen