Ter Hoek
Ter Hoek

Wat is Laser MicroJet?

Laser MicroJet is een geavanceerde precisiebewerkingstechnologie die gebruik maakt van een micro laserstraal omgeven door een watermantel. De in een waterstraal gevangen laser resulteert in een ‘zuil’ van laserenergie, waarbij de waterstraal de uittredende bundels reflecteert en tegelijkertijd het werkstuk koelt.

Deze techniek maakt het mogelijk om de meeste materialen met extreme precisie te bewerken. Van geleidende metalen, halfgeleiders en keramiek tot zelfs isolatoren als diamant, kunststof en composietmateriaal.

Bekijk de animatie hieronder voor meer uitleg over de technologie:

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" data-rocket-lazyload="fitvidscompatible" class="lazyloaded" data-ll-status="loaded">

Voordelen van Laser MicroJet zijn onder meer de superieure snelheid en nauwkeurigheid. Bij Ter Hoek staat een Synova LMJ machine met een laserdiameter vanaf 30 tot 80 micron, dus geschikt voor producten die zeer precies moeten zijn. Zo kunnen we bijvoorbeeld extreem dunne folies bewerken op een paar μm nauwkeurig. 

Bij Ter Hoek bewerken we materialen met LMJ doorgaans tot een dikte van 5 millimeter. Ook dikkere materialen zijn eventueel mogelijk, vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.

HVE170-met-laser_1000x500_acf_cropped

Goed om te weten

De voordelen op een rij

  • Geen warmte-beïnvloede zone
  • Geen spoorelementen in het oppervlak
  • Scherpe hoeken zonder afronding
  • Spanningsarm verspanen
  • Hogere bewerkingssnelheid

Wat zijn de kosten voor Laser MicroJet?

Laser MicroJet-technologie is een aantrekkelijk alternatief in verhouding tot andere technologieën, maar het is wel afhankelijk van factoren als oplagegrootte, vorm, afmeting en materiaalsoort. Wil jij metaal of andere materialen met extreem hoge precisie bewerken en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Laser MicroJet? Onze experts vertellen je graag meer over de voordelen van LMJ-technologie en de service die wij hierbij kunnen bieden. Neem vrijblijvend contact op via sales@terhoek.com of bel ons op 0548 – 54 08 07.

 

voorbeelden van producten

 

Lasersnijden_product_TerHoek
lmj 2_product_TerHoek
lmj 3_product_TerHoek
lmj 4_product_TerHoek
lmj 6_product_TerHoek

Heb je vragen of behoefte aan advies

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" data-rocket-lazyload="fitvidscompatible" class="lazyloaded" data-ll-status="loaded">