Ter Hoek
Ter Hoek

Wat is Laser MicroJet?

Laser MicroJet is een geavanceerde precisiebewerkingstechnologie die gebruik maakt van een micro laserstraal omgeven door een watermantel. De in een waterstraal gevangen laser resulteert in een ‘zuil’ van laserenergie, waarbij de waterstraal de uittredende bundels reflecteert en tegelijkertijd het werkstuk koelt.

Deze unieke kenmerken maken LMJ een gewild alternatief ten opzichte van andere technologieën en dan gaat het niet alleen over het bewerken van metaal. Deze innovatieve techniek maakt het namelijk mogelijk om de meeste materialen met extreme precisie te bewerken. Van geleidende metalen, halfgeleiders en keramiek tot zelfs isolatoren als diamant, kunststof en composietmateriaal.

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" data-rocket-lazyload="fitvidscompatible" class="lazyloaded" data-ll-status="loaded">

Wat zijn de voordelen van LMJ?

Voordelen van Laser MicroJet zijn onder meer de superieure snelheid en nauwkeurigheid. Waar traditioneel lasersnijden alleen in een plat vlak mogelijk is, biedt LMJ nieuwe mogelijkheden voor snijden in driedimensionale objecten. Met een laserdiameter vanaf 30 tot 80 micron worden haakse snijvlakken gemaakt.

Kansrijke toepassingsgebieden van de techniek worden onder meer gevonden in de medische sector, energiesector, metaal- en diamantbewerking. Bij Ter Hoek bewerken we materialen met LMJ doorgaans tot een dikte van 5 millimeter. Ook dikkere materialen zijn eventueel mogelijk – dien hiervoor een speciale aanvraag in.

Waarom metaal bewerken bij Ter Hoek?

Het bewerken van metaal en andere materialen kan bij Ter Hoek op verschillende manieren. Met innovatieve technologieën als Laser MicroJet bieden wij klanten nog meer mogelijkheden om de essentiële volgende stap te kunnen zetten. Daarbij onderscheiden we ons met korte doorlooptijden en een strakke organisatie.

Als specialist in precisiecomponenten en revolutionaire bewerkingstechnieken zoals LMJ, leveren wij vooruitstrevende en hoogwaardige fijnmechanische oplossingen. Advisering en ondersteuning bij de engineering zijn inmiddels standaard onderdeel van ons takenpakket geworden. Ons AS9100-certificaat verzekert opdrachtgevers tot slot van gegarandeerde kwaliteit en service.

De voordelen van Laser microject

Goed om te weten

De voordelen van Laser microject (lmj)

  • Geen warmte-beïnvloede zone
  • Geen spoorelementen in het oppervlak
  • Scherpe hoeken zonder afronding
  • Spanningsarm verspanen
  • Hogere bewerkingssnelheid

Wat zijn de kosten voor Laser MicroJet?

Het innovatieve karakter van Laser MicroJet-technologie doet wellicht hoge kosten vermoeden. Toch slaagt Ter Hoek er door een combinatie van vakkennis en een eigen geklimatiseerde productiefaciliteit in om deze dienstverlening tegen concurrerende prijzen aan te bieden. Dit maakt LMJ tot een aantrekkelijk alternatief in verhouding tot andere technologieën.

Zoals bij alle door ons gebruikte technieken, zijn de uiteindelijke kosten uiteraard wel afhankelijk van factoren als oplagegrootte en eventuele specifieke klantwensen. Ook zaken als vorm, afmeting en materiaalsoort oefenen invloed uit op de totaalprijs. Zeker is dat klanten van Ter Hoek hoe dan ook verzekerd zijn van een uiterst scherpe offerte die op maat is toegespitst op hun behoeften.

Wil jij metaal of andere materialen met extreem hoge precisie bewerken en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Laser MicroJet? Onze experts vertellen je graag meer over de voordelen van LMJ-technologie en de service die wij hierbij kunnen bieden. Neem vrijblijvend contact op via info@terhoek.com of bel ons op 0548 – 54 08 07.

Heb je vragen of behoefte aan advies

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Offerte aanvragen