Ter Hoek
Ter Hoek

Wat is lasersnijden?

De specifieke techniek die Ter Hoek gebruikt voor lasersnijden staat ook wel bekend als Laser MicroJet (LMJ). Een unieke eigenschap hiervan ten opzichte van conventioneel laserbewerken is onder andere de watermantel die de laserstraal tijdens het bewerkingsproces omgeeft. De omringende straal heeft zowel een reflecterende als koelende functie en slaat hiermee twee vliegen in één klap.

Deze vorm van snijden met een laser koppelt tevens een hoge snelheid aan een extreme precisie en is hiermee een uitstekende keuze ten opzichte van beschikbare alternatieven. Ter Hoek is een van de eerste bedrijven die deze bijzondere techniek naar eigen land haalde en onderstreept hiermee zijn voorlopersrol op het gebied van de toepassing van innovatieve technologieën.

Van metaal tot aluminium en van staal tot RVS

De lasersnijmethode van Ter Hoek is geschikt voor het bewerken van de meest uiteenlopende materiaalsoorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektrisch geleidende materialen en halfgeleiders, maar ook aan keramiek, composietmateriaal, kunststof en diamant. Van metaal tot aluminium en van staal tot RVS; de bewerkingsopties in onze productiefaciliteit zijn werkelijk eindeloos.

De grote kracht van deze vorm van lasersnijden zijn de vele toepassingsgebieden. Met een laserdiameter vanaf 30 micron zijn haakse snijvlakken mogelijk in driedimensionale objecten. Ideaal voor opdrachtgevers in bijvoorbeeld de diamant- en metaalbewerking en medische- en energiesector. 

Metaal snijden met laser: waarom bij Ter Hoek?

Of je nu metaal, aluminium, RVS, staal of een andere materiaalsoort wilt laten snijden met een laser; bij Ter Hoek ben je hiervoor aan het juiste adres. De korte doorlooptijden en strakke organisatie zijn slechts enkele van de USP’s waarmee we ons bij opdrachtgevers onderscheiden. Ook de AS9100-certificering vormt in dit kader een bevestiging van de geboden hoge kwaliteit en proceszekerheid.

Als erkend expert in lasersnijden en verwante technologieën benutten wij onze geklimatiseerde faciliteit met de modernste machines om maatwerk klantoplossingen te realiseren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Met een kwaliteitsmanagementsysteem meten, evalueren en verbeteren we onze prestaties continu om de beste dienstverlening te blijven bieden.

Wat zijn de kosten van lasersnijden?

Lasersnijden is een fijnmechanische bewerkingstechniek die een hoge kwaliteit in het eindresultaat garandeert. Toch liggen de kosten niet altijd zo hoog als gedacht en is Ter Hoek vaak in staat een concurrerende offerte aan te bieden. Dat komt mede door onze transitie van producent naar kennispartner, waardoor wij met de klant meedenken en de kostenefficiëntie kunnen vergroten.

Natuurlijk blijven de kosten voor snijden met een laser afhankelijk van factoren zoals vorm, afmeting en de gekozen materiaalsoort. De prijzen voor het bewerken van metaal, staal, aluminium en RVS kunnen dan ook verschillen. Ook de gewenste oplagegrootte en eventuele aanvullende wensen vanuit de opdrachtgever kunnen de prijs drukken of juist verhogen.

Ben jij benieuwd naar de exacte mogelijkheden die wij bieden op het gebied van lasersnijden? Aarzel dan niet en stel je vraag vrijblijvend aan onze betrokken specialisten. Mail ons op verkoop@terhoek.com of neem direct telefonisch contact op via 0548 – 54 08 07. We helpen je graag verder!

Heb je vragen of behoefte aan advies

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen

machinepark

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.