Ter Hoek
Ter Hoek

OPEN HUIS ZATERDAG 21 MEI 2022

Precisiemetaalbewerking, wat is dat en hoe doen we dat zo precies bij Ter Hoek? Je kon het allemaal zien tijdens het open huis op zaterdag 21 mei 2022. Bovenstaande foto's geven een kleine impressie van deze dag. Wij bedanken alle bezoekers voor hun komst!

Een korte terugblik

Achtergrond
Ons familiebedrijf bestaat sinds 1990 en heeft momenteel 37 medewerkers. We zijn een constant groeiend bedrijf met klanten in zowel Europa als de Verenigde Staten. We werken met de nieuwste machines en technologieën en zijn baanbrekend als het gaat om het bedenken van innovatieve toepassingen. Ons motto is niet voor niets: innovatie van morgen, inspiratie voor vandaag. Vakmensen kunnen zich bij Ter Hoek constant verder ontwikkelen. Zaterdag 21 mei hebben we onze deuren opengezet om iedereen te laten kennismaken met de schone wereld van precisiecomponenten.

Men kwam massaal een kijkje nemen!
En zag met eigen ogen hoe extreem nauwkeurig dit alles gaat. Van EDM bewerkingstechnieken als microvonkfrezen, zinkvonken, draadvonken en vonkboren tot micro lasersnijden. Ook kon men zien hoe de grensverleggende nieuwe PECM techniek werkt; hierbij wordt zelfs materiaal opgelost in plaats van weggesmolten.

Klant cases
Op deze dag werd diverse voorbeelden getoond waar de hightech maakindustrie de precisiecomponenten die wij maken allemaal voor gebruikt: van medisch en semicon tot lucht- en ruimtevaart. Bijvoorbeeld hoe we astronomisch instituut NOVA Astron helpen de raadsels van het heelal op te lossen en hoe we TU Delft helpen met het bouwen van een prijswinnende elektrische auto. Deze DUT 14 auto was live te bewonderen en blijft de komende tijd bij ons in de entree staan.

Animaties
Diverse animaties bij de machines lieten zien hoe de verschillende technieken werken:

  • EDM bewerkingstechnieken als microvonkfrezen, zinkvonken, draadvonken en vonkboren tot micro lasersnijden
  • LMJ bewerkingstechniek
  • PECM bewerkingstechniek

Vonkspektakel
Op diverse machines werd live getoond hoe het in zijn werk gaat. De vonken vlogen er van af!

De precisie en de drive om het altijd nóg beter te willen doen

ER IS SPRAKE VAN TEAMSPIRIT WAARBIJ WE NIET ALLEEN FORMEEL, MAAR OOK STERK INFORMEEL MET ELKAAR OMGAAN. INCLUSIEF HET MANAGEMENT! DIT TYPE WERKSFEER BEVORDERT PROFESSIONELE RELATIES EN HET VERTROUWEN IN ELKAAR.

ELKE DAG WEER DE UITDAGING AANGAAN IS MIJN MISSIE, SPECIALIST ZIJN IS MIJN PASSIE.

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR MIJ! IK ZIE GRAAG DAT EEN BEDRIJF INVESTEERT EN GELOOFT IN ZIJN MENSEN. IK GELOOF IN DE MENS ALS GROOTSTE KAPITAALGOED.

TER HOEK STREEFT ERNAAR OM VANDAAG DE KWALITEIT TE LEVEREN DIE DE KLANT MORGEN VRAAGT.