Ter Hoek
Ter Hoek

Wat is EDM?

EDM is een vorm van materiaalbewerking die gebruik maakt van elektrische spanning tussen het werkstuk en een elektrode. Hierdoor ontstaan kleine vonkjes die minieme stukjes van het materiaal afsmelten tot op een duizendste millimeter nauwkeurig. Dit proces van vonkerosie is toepasbaar op vrijwel elk elektrisch geleidend materiaal, ongeacht de hardheid.

Goede voorbeelden hiervan zijn materiaalsoorten zoals staal, hardmetaal, aluminium en koper. De snelheid van het bewerkingsproces is mede afhankelijk van het smeltpunt van elk individueel materiaal. Bekende varianten van EDM-bewerking zijn technologieën zoals:

Wat zijn de voordelen van EDM-bewerking?

De voordelen van EDM zijn legio. Bewerking op basis van vonkerosie staat garant voor constante kwaliteit bij maatvoeringen tot in de kleinste afmetingen. Traditionele bewerkingstechnieken zoals boren en frezen maken gebruik van roterende delen om het materiaal te vormen. EDM is een proces zonder draaiende delen. Dat maakt doorlopende contouren met inwendig scherpe hoeken mogelijk.

De extreme nauwkeurigheid van de technologie garandeert daarnaast een hoge proceszekerheid. Voorwaarde hiervoor is wel dat de elektrode gedurende het bewerkingsproces tijdig wordt vervangen. Het ontbreken van mechanische spanning zorgt er tot slot voor dat zelfs de meest fragiele producten met precisie kunnen worden bewerkt zonder enig risico op vervorming.

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" data-rocket-lazyload="fitvidscompatible" class="lazyloaded" data-ll-status="loaded">

Meer weten over Micro EDM? Bekijk ons On-Demand webinar over Micro Manufacturing.

BEKIJK HET WEBINAR

Waarom vonkerosie bij Ter Hoek?

Als innovatief producent van precisiecomponenten is Ter Hoek gespecialiseerd in tal van toepassingen op basis van EDM. Afhankelijk van de gewenste bewerking kunnen onze opdrachtgevers kiezen tussen draadvonken, zinkvonken, microvonkfrezen en vonkboren of een combinatie van meerdere toepassingen. Uiteraard geven wij altijd een passend advies op maat.

In onze geklimatiseerde productiefaciliteit ontwikkelen we vervolgens precisiecomponenten van de allerhoogste kwaliteit. Dat doen wij op basis van langjarige kennis en ervaring en voor een breed bestand aan opdrachtgevers in heel Europa. Inmiddels is onze reputatie op het gebied van vonkerosie meer die van een gespecialiseerd probleemoplosser dan die van dienstverlener alleen.

Wat zijn de kosten voor EDM?

Ondanks de hoge kwaliteitsstandaarden van onze eindproducten, houden wij de kosten voor onze klanten beheersbaar door een slimme inzet van productiematerialen en -technieken. Wij hanteren bovendien geen standaard tarieven voor onze dienstverlening, maar zien elke opdracht als een maatwerk project dat individuele aandacht en een bijbehorende scherpe offerte verdient.

De kosten voor EDM-bewerking liggen bij Ter Hoek dan ook lager dan je misschien zou verwachten. Natuurlijk is het uiteindelijke kostenplaatje mede afhankelijk van aspecten als afmeting, vorm en de gebruikte materiaalsoort. Ook de gewenste grootte van de oplage en specifieke behoeften vanuit de opdrachtgever kunnen de kosten op het gebied van vonkerosie verhogen of juist verlagen.

Ben jij benieuwd hoe wij met onze geavanceerde EDM-bewerking jouw proces verder kunnen helpen? Onze specialisten komen graag met je in contact om de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van vonkerosie met je te bespreken. Bel ons direct op 0548 – 54 08 07 of stuur een bericht met je vraag of opmerking naar info@terhoek.com.

Bekijk ook andere technieken

Heb je vragen of behoefte aan advies

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen

Inhoud