Ter Hoek
Ter Hoek

Wat is vonkboren of vonkverspanen?

Vonkboren maakt gebruik van een holle buisvormige elektrode om gaten in een werkstuk aan te brengen. De roterende buiselektrode boort met vonkontlading een gat in uiteenlopende materiaalsoorten zoals ijzerlegeringen (denk aan staal), aluminium, koper en hardmetaal. Een vonkboormachine opereert volledig computergestuurd en werkt hierdoor zeer nauwkeurig.

Tijdens het vonkverspanen wordt spoelwater onder relatief hoge druk door de elektrode gespoten. Het residu spoelt langs de buitenkant van de elektrode omhoog. Hierdoor is het mogelijk om zeer kleine en diepe gaten te creëren. Gaten met een diameter van 1 millimeter in materiaal van 600 mm behoren tot de diverse mogelijkheden bij Ter Hoek.

Voordelen van vonkboren

Vonkboren is bij uitstek geschikt voor het creëren van startgaten in een werkstuk. Dit wordt ook wel startgatvonken genoemd en geldt vaak als eerste stap in een verder bewerkings- en ontwikkelproces. Zo worden bijvoorbeeld startgaten gemaakt, die vervolgens bij draadvonken worden gebruikt als doorvoergaten voor het snijden van contouren.

Maar vonkverspanen is tevens zeer geschikt voor het maken van koel- of luchtkanalen en toevoergaten voor olie of vloeistoffen. De mogelijkheden om verschillende (harde) metaalsoorten met een hoge snelheid en precisie te bewerken, maken de techniek een uitstekende keuze voor (klein) seriewerk en bovendien breed inzetbaar voor een variëteit van technische doeleinden.

Waarom vonkverspanen bij Ter Hoek?

Ter Hoek is gespecialiseerd in vonkboren en ondersteunt met maatwerk dienstverlening een gevarieerde groep opdrachtgevers in heel Europa. Toch zien wij onszelf tegenwoordig meer als probleemoplosser dan dienstverlener. Want door de klantvraag te doorgronden, zijn wij in staat om voor vrijwel elke uitdaging of probleemstelling een passende technologische oplossing te bieden.

Dat komt niet in het minst door een modern machinepark, dat in alle klantbehoeften voorziet en hierdoor korte doorlooptijden en een betrouwbaar eindresultaat mogelijk maakt. In combinatie met de kennis en ervaring van onze vakspecialisten blijven we innoveren en kunnen we ook bij grote oplages een hoge proceszekerheid garanderen.

Wat zijn de kosten voor vonkboren?

Wil je snel, klein of diep boren? Op het gebied van vonkverspanen biedt Ter Hoek vrijwel onbegrensde mogelijkheden. De kosten voor onze kwalitatief hoogwaardige dienstverlening zullen je wellicht positief verrassen. Want doordat vonkboren een techniek is die grotendeels onbemand wordt uitgevoerd, is het een betaalbare optie ten opzichte van sommige alternatieven.

Natuurlijk zijn de uiteindelijke kosten voor vonkverspaning afhankelijk van verschillende factoren. Denk alleen al aan de gewenste afmeting, vorm en het materiaal waarmee je wilt werken. Ook de grootte van de oplage en eventuele aanvullende wensen oefenen invloed uit op de prijs. Bij Ter Hoek ben je hoe dan ook altijd verzekerd van een zeer concurrerende offerte.

Wil je weten wat wij precies voor jou kunnen betekenen op het gebied van vonkboren? Aarzel dan niet en neem contact op voor een offerte op maat. Onze vakmensen helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing en denken mee over de kosten. Bel ons op 0548 – 54 08 07 of stuur een mail naar info@terhoek.com.

Heb je vragen of behoefte aan advies

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen

machinepark

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.