Ter Hoek
Ter Hoek

Wat is microvonkfrezen?

Microvonkfrezen dankt zijn naam onder meer aan de extreme precisie op microniveau. Een nauwkeurigheid tot op 1 micron (een duizendste millimeter) op een zeer klein oppervlak is bij deze techniek standaard. Kortom: alles wat met traditioneel frezen mogelijk is, kan met vonkfrezen tot in het micronbereik.

Dit maakt microvonkfrezen een veelgevraagde toepassing voor driedimensionaal materiaal bewerken voor onder meer de hightech industrie en de medische wereld. In deze branches, waarin de uitdagingen steeds scherper worden, biedt vonkfrezen tal van nieuwe mogelijkheden.

Ter Hoek kan met zijn geavanceerde machinepark bijna elke vorm maken en dat altijd met extreme precisie. Omdat de slijtage van de elektrode goed onder controle gehouden wordt, blijft de bewerkingskwaliteit tijdens het computergestuurde proces continu hoog.

Voordelen van microvonkfrezen

Als verspaningstechniek onderscheidt microvonkfrezen zich door de voordelen van zinkvonken en vonkboren met elkaar te combineren. Zo is het mogelijk om in een werkstuk verfijnde details met een relatief grote diepte en tot op de duizendste millimeter nauwkeurig aan te brengen. Blinde contouren in complexe vormen met scherpe inwendige hoeken vormen geen enkel probleem.

Het tijdig vervangen van de elektrode voorkomt slijtage en zorgt ervoor dat de extreme nauwkeurigheid behouden blijft. Zo wordt het beste resultaat behaald bij bewerking van materialen als aluminium, koper, staal en hardmetaal. Tijdens het microvonkfreesproces spoelt het verspaande materiaal als residu langs de buitenkant van de elektrode weg.

Waarom microvonkfrezen bij Ter Hoek?

Ter Hoek geldt als erkend specialist in microvonkfrezen en aanverwante innovatieve technologieën. De in onze eigen productiefaciliteit geproduceerde precisiecomponenten voldoen aan de meest strikte kwaliteitseisen en worden geleverd aan een tevreden bestand van opdrachtgevers door heel Europa.

Waar we ruim een kwart eeuw geleden begonnen als technisch dienstverlener, is onze rol sindsdien gegroeid tot die van probleemoplosser en kennispartner. Advisering en ondersteuning bij de engineering is standaard onderdeel van ons takenpakket geworden. En we blijven ons doorontwikkelen om steeds meer geavanceerde oplossingen te bieden.

Wat zijn de kosten voor microvonkfrezen?

Microvonkfrezen is een geavanceerd bewerkingsproces dat hoge kosten doet vermoeden. Toch toont Ter Hoek met scherpe offertes voor innovatieve maatwerkoplossingen aan dat het ook anders kan. Wij denken graag mee met jou als klant en profileren ons als behulpzame kennispartner die de kosten voor technologische dienstverlening beheersbaar houdt.

Natuurlijk zijn de kosten mede afhankelijk van uiteenlopende aspecten zoals de gewenste materiaalsoort, afmetingen en vorm. Ook de oplagegrootte en specifieke klantwensen spelen een rol in de uiteindelijke totaalprijs. Hoe dan ook bieden wij opdrachtgevers altijd een zeer concurrerende offerte op het gebied van microvonkfrezen en gerelateerde technologieën.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat wij precies voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten in microvonkfrezen. Graag lichten wij toe hoe we je kunnen ondersteunen met maatwerk productoplossingen die in jouw specifieke behoefte voorzien. Mail naar info@terhoek.com of bel direct naar 0548 – 54 08 07.

Heb je vragen of behoefte aan advies

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen

machinepark

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.