Ter Hoek
Ter Hoek

Wat is zinkvonken?

Zinkvonken dankt zijn naam aan de speciaal gevormde elektrode die in het materiaal zinkt. Tijdens het bewerkingsproces fungeert deze elektrode als een driedimensionale stempel, die zelfs de kleinste details met een grote diepte kan aanbrengen. Het verspaande materiaal wordt hierbij tijdens het proces weggespoeld.

Zinkvonken valt onder de vonkverspaningstechnieken en kan dan ook bijzonder nauwkeurige vormen opleveren. Zelfs met scherpe inwendige hoeken worden blinde contouren gemaakt in iedere denkbare vorm, hoe complex ook. Door de elektrode steeds tijdig te vervangen kan een hoge proceszekerheid worden gegarandeerd.

Voordelen van zinkvonken

Een voordeel van verspaningsmethoden zoals zinkvonken is de extreme nauwkeurigheid tijdens de productie. Omdat slijtage wordt voorkomen door het tijdig vervangen van de elektrode, kent het computergestuurde bewerkingsproces een uitermate hoge precisie en is het mogelijk om een variëteit van materialen te eroderen.

Denk hierbij onder meer aan ijzerlegeringen zoals staal, aluminium, hardmetaal en koper. De snelheid van het verspaningsproces ligt doorgaans hoog, maar wordt mede bepaald door het smeltpunt van elke materiaalsoort. Het grotendeels onbemande karakter van zinkvonktechnologie zorgt voor beheersbare kosten in vergelijking met andere technieken.

Waarom zinkvonken bij Ter Hoek?

Voor zinkvonken en aanverwante technologieën ben je bij Ter Hoek zonder twijfel aan het juiste adres. In onze geklimatiseerde productiefaciliteit in Rijssen produceren wij hoogwaardige precisiecomponenten voor Europese opdrachtgevers met uiteenlopende wensen en behoeften. Innovatieve en kwalitatieve oplossingen leveren is waar wij goed in zijn en wat we het liefste doen.

Op basis van langjarige expertise en gesteund door een hypermodern machinepark, ontwikkelen we maatwerk producten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden in het vakgebied. Een samenwerking met ons is een goed idee als je op zoek bent naar meer dan een dienstverlener alleen. Wij zien onszelf als concrete probleemoplosser die jou daadwerkelijk verder helpt.

Wat zijn de kosten voor zinkvonken?

De hoge kwaliteit van eindproducten doet wellicht hoge kosten vermoeden. Toch zijn onze prijzen voor zinkvonken marktconform te noemen, zeker in vergelijking met andere aanbieders en technieken. Het maatwerk karakter van de oplossingen van Ter Hoek maakt dat wij elke klus individueel benaderen en op basis van jouw wensen de scherpst mogelijke offerte samenstellen.

Uiteraard zijn de kosten voor zinkvonken mede afhankelijk van de specificaties van het gewenste werkstuk. Zaken als vorm, afmeting en materiaalsoort beïnvloeden de prijzen die wij voor onze dienstverlening in rekening brengen. Ook de oplagegrootte en eventuele specifieke wensen kunnen resulteren in hogere of juist latere kosten.

Wil jij meer informatie over de kosten of uitgebreide mogelijkheden van zinkvonken? Wacht dan niet langer en neem direct contact op met de enthousiaste vakmensen van Ter Hoek. Wij staan je graag terzijde bij het ontwikkelen van een oplossing voor jouw technische probleem en versturen je snel een scherpe offerte op maat. Bel ons op 0548 – 54 08 07 of mail naar info@terhoek.com.

Heb je vragen of behoefte aan advies

We komen graag met je in contact! Samenwerken begint immers met overleg. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen.

LAAT JE ADVISEREN Online Offerte aanvragen

machinepark

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.